و انا قاعدة و بفكر في رمضان و الاكلات الجميلة اللي
بنعلمها قلت ليه منزلش الموضوع ده عالمنتدى و نخلي
كل البنوتات الحلوة اللي معانا تجيبلنا كل يوم اكلة رمضانية
من كل الدول العربية ها يا بناااااات ايه رايكم؟؟؟؟؟
لو حبيتو الفكرة عايزين المووضوع يثبت
و دي اول اكلة معاكم النهار ده
بسبوسة الطازج
المقادير:
2 علبة قشطة (انا استخدمت نستله)
1 كوب حليب بودرة
4/3 كوب سكر (انا حطيت 2/1 كوب)
1 ملعقة صغيرة طحينة (هردة)
2/1 1 كوب سميد
1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
2/1 كوب زيت
علبة حليب نستله المركز المحلى
2 علبة قشطة (انا استخدمت نستله)
1 كوب حليب بودرة
4/3 كوب سكر (انا حطيت 2/1 كوب)
1 ملعقة صغيرة طحينة (هردة)
2/1 1 كوب سميد
1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
2/1 كوب زيت
علبة حليب نستله المركز المحلى
الطريقة:نخفق القشطة، الحليب البودرة، السكر والطحينة مع بعض بواسطة الخلاط الكهربائي ثم نضيف الزيت ونستمر في الخفق.
[*]نضيف السميد والبيكنج باودر ويخفق جيدا حتى تختلط المقادير
[*]نصب الخليط في قالب بعد دهنه ( القوام يكون ثخين) وتدخل الفرن حتى تنضج
[*]تستخرج وتقطع ثم نصب عليها 4/3 علبة الحليب المركز
[*]تدخل الفرن مرة أخرى من دون اشعاله لمدة 5 دقائق
[*]تستخرج وتزين بالفستق المفروم انا حطيت عليها الحليب المركز قبل ما اقطعها
[*]نضيف السميد والبيكنج باودر ويخفق جيدا حتى تختلط المقادير
[*]نصب الخليط في قالب بعد دهنه ( القوام يكون ثخين) وتدخل الفرن حتى تنضج
[*]تستخرج وتقطع ثم نصب عليها 4/3 علبة الحليب المركز
[*]تدخل الفرن مرة أخرى من دون اشعاله لمدة 5 دقائق
[*]تستخرج وتزين بالفستق المفروم انا حطيت عليها الحليب المركز قبل ما اقطعها
وبالعافية عليكم